CANTINE SCRIMAGLIO - PIEMONTE




Over deze producent
De wijnmakerij Scrimaglio, opgericht in Nizza Monferrato in 1920, heeft een eeuwenoude roeping voor kwaliteit. Het wijnhuis heeft een band met het traditioneel populaire gebied dat perfect tot uiting komt in de productie van de meest prestigieuze wijnen uit Langhe en Monferrato: Barolo, Barbaresco, Barbera d’Asti, Gavi en Arneis. Een traditionele stijl die, ondersteund door de beste technieken voor het maken van wijn, bijzonder gefocust is op de promotie van inheemse druiven en hun elegante, evenwichtige en authentieke expressie.
“Karakter, helderheid en aromatische precisie”: Scrimaglio werkt al meer dan een eeuw aan het promoten van de belangrijkste Piemontese druivenrassen op zoek naar zuiverheid. Een puur traditionele stijl, vergezeld van ultramoderne vinificatiesystemen, ten dienste van de variëteitkenmerken van elke wijn, die hun typischheid en herkenbaarheid versterkt, zonder te forceren of te overdrijven.
Gerijpte rode wijnen zoals Barolo, Barbaresco en Barbera worden verkregen met een lange maceratie in stalen tanks tot twee jaar rijping in grote houten vaten. Barolo en Barbaresco rijpen lange tijd op fles, zelfs langer dan de wettelijke specificaties, zodat ze in hun meest complete expressie op de markt kunnen worden gebracht: dit is een indicatie van de nauwgezette aandacht die Scrimaglio besteedt aan de echte rauwe materiaal van wijn, tijd.