Bergère – Champagne Brut Origine
Proefnotitie
Als de "Basis" Champagne van een wijnhuis al zo goed is dan weet je zeker dat je met kwaliteit te maken hebt. Deze Brut Selection wordt gemaakt van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. De wijn heeft fruitige aroma's en is goed in balans tussen het fruit, de frisse zuren en de lekkere mousse. De afdronk is lekker lang.
Bergère – Champagne Solera Blanc de Blancs
Proefnotitie
De smaak is buitengewoon fris, tonen van citrus, perzik, beetje bloemig en een licht brioche toontje. Heerlijk doordrinkbaar, krachtig maar elegant.
Blank Bottle – Empire – 2020
Proefnotitie (inclusief uitleg van de wijnmaker)
Cabernet Sauvignon (57%), Cabernet Franc (29%), Merlot (14%).
Aantal geproduceerde flessen: 2039
Dit is een blend van een selectie van wijngaarden - Helderberg Merlot op ontbonden granietbodem, Cabernet Sauvignon in de vallei met Cabernet Sauvignon en Cabernet franc hoog op de Helderberg met uitzicht op Stellenbosch. De druiven werden bij optimale rijpheid geplukt en een nacht gekoeld tot 4 graden Celsius. De volgende ochtend werden de druiven ontsteeld om bovengisters te openen. Het sap onderging een spontane gisting en bleef zo lang mogelijk op de schil. Geperst in kleine vaten van Frans eikenhout, 18 maanden op vat, gemengd en gebotteld.
Blank Bottle – Master of None – 2021
Proefnotitie (inclusief uitleg van de wijnmaker)
Grenache Noir (57%), Cinsaut (23%), Fernao Pires (10%), Chardonnay (3%), Chenin Blanc (3%), Pinot Noir (2%), Pinotage (2%). De rode wijnen werden bij optimale rijpheid geplukt en een nacht gekoeld tot 4 graden Celsius. De volgende ochtend werden de druiven deels ontsteeld en deels als hele trossen naar open bovengisters gebracht. Spontaan gefermenteerd en 3 weken op de schillen gelaten. Geperst in oudere Franse eikenhouten vaten. 10 maanden in vat, gemengd en gebotteld. Het wit werd als hele trossen geperst zonder toevoegingen. Het sap ondergaat een spontane gisting in Frans eikenhout. 10 maanden op de leese, gemengd en gebotteld.
Blank Bottle – Orbitofrontal Cortex – 2021
Proefnotitie (inclusief uitleg van de wijnmaker)
Chenin Blanc (29,8%), Verdelho (25,4%), Clairette (23,4%), Grenache Blanc (9,4%), Marsanne (6%), Roussanne (5,8%), Viognier (0,2%). Het sap onderging spontane gisting in Franse eiken, kleipotten en eivormige cementtanks. Diep in de winter kreeg de wijn zwavel, het is alleen een toevoeging. 10 maanden op de leese, gemengd en gebotteld.
Botanica – Cabernet Franc – 2021
Proefnotitie
Een elegante, volle rode wijn met smaken van donker fruit gecombineerd met hartige, aardse ondertonen. Heldere zuren en stevige tannines maken dit een veelzijdige voedselwijn.
De druiven werden ontsteeld, gekneusd en gefermenteerd in open top fermentatietanks, met punch downs die tweemaal per dag worden uitgevoerd. De wijn werd voorzichtig geperst en in het vat gepompt voor malolactisch fermentatie. Het werd 11 maanden gerijpt in 2e, 3e en 4e vulling 300L Franse eiken vaten.
Botanica – Chenin Blanc – 2021
Proefnotitie
Complex en elegant, met lagen van pure, geconcentreerde peer-, citrus- en steenfruitaroma's, verrukkelijke zuren en een pittige, minerale kern.
De druiven voor deze wijn werden met de hand geoogst bij optimale rijpheid, met de hand gesorteerd, gekneusd en ontsteeld. Het sap werd onmiddellijk geperst en koud bezonken gedurende 2 dagen bij 10°C. De helft werd spontaan gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en de andere helft werd spontaan gefermenteerd in 4th fill 400 liter Franse eiken vaten. Na de fermentatie werd de wijn 6 maanden op de fijne droesem in tankvaten bewaard voordat hij werd gemengd en gebotteld. Geen malolactische gisting.
Botanica – Pinot Noir – 2019
Proefnotitie
Een expressieve Pinot met hints van kruiden en specerijen in de neus, met lagen van kersen- en aardbeifruit in de mond. Heerlijk vers zuurgraad, met een bloemenlift in de afdronk.
De druiven werden met de hand geplukt op 22° en 23° B, met de hand gesorteerd en ontsteelt maar niet verpletterd. De fermentatie van hele bessen vond plaats in open tanks, met tweemaal daags punch-downs. De wijn werd overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van 300 liter (20% nieuw) voor malolactische gisting en een rijping van 9 maanden.
Colle Corviano – Fonte Maggio – 2017
Proefnotitie
Complex met aroma's van wilde bessen en een onderliggende toon van eik. Braambessen, pittige kersen en mooi geïntegreerde smaken van hazelnoot en koffie.
Colle Corviano – Montepulciano – 2021
Proefnotitie
Deze Colle Corviano Montepulciano is een wijn die "op het fruit is gemaakt". Een uitdrukking die wij gebruiken om aan te geven dat het een hele fruitige rode wijn is. Een wijn die je het liefst een beetje jong drinkt en in de zomer zelfs een beetje terug koelt. De smaak is zeer fruitig, denk daarbij aan jong en fris rood fruit, een beetje kruidig maar niet te uitgesproken en een hint van vanille die van de 6 maanden houtrijping komt. Dit is een wijn waar veel mensen intens van kunnen genieten. De Montepulciano geeft een rode wijn met veel smaak maar niet de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk.
Colle Corviano – Montepulciano Magnum -2019
Proefnotitie
Deze Colle Corviano Montepulciano is een wijn die "op het fruit is gemaakt". Een uitdrukking die wij gebruiken om aan te geven dat het een hele fruitige rode wijn is. Een wijn die je het liefst een beetje jong drinkt en in de zomer zelfs een beetje terug koelt. De smaak is zeer fruitig, denk daarbij aan jong en fris rood fruit, een beetje kruidig maar niet te uitgesproken en een hint van vanille die van de 6 maanden houtrijping komt. Dit is een wijn waar veel mensen intens van kunnen genieten. De Montepulciano geeft een rode wijn met veel smaak maar niet de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk.
Colle Corviano – Pecorino – 2019
Proefnotitie
De wijn is aromatisch, tonen van kruiden, een hint van peer Smaak: Sappig en mineralig in de smaak. Droog in de afdronk met een flinke lengte.