Le Ragose – Amarone – 2011
Karakter: Diep donkerrood van kleur, in de neus rijpe zwart fruit, kers, eiken en pure chocolade. Mooie droge gerijpte smaak met tonen van kersen, krenten, vanille en chocolade. Een zeer geconcentreerde wijn waarin het hout mooi is verweven, krachtig maar elegant met een zeer lange finale.
Le Ragose – Amarone 50 Years Valpolicella DOC Riserva – 2006
Proefnotitie
Intens, buitengewoon krachtig, met zwarte kersenjam, kruiden, hints van kersen in alcohol van geëvolueerde suikers. Dicht en harmonieus, rijk, droog, maar zacht in de mond, met zijdezachte tannines die een lange ontwikkeling in de fles mogelijk maken.
Le Ragose – Ripasso Superiore – 2019
Proefnotitie
De in september-oktober geproduceerde Valpolicella-wijn wordt in januari 15-20 dagen opnieuw gefermenteerd op de droesem van de Amarone met behulp van de ripasso-methode.
De Amarone-moer en -schillen bevatten suikers en hergisting absorbeert ongeveer 10% van Amarone, waardoor de wijn meer aromatische complexiteit krijgt met behoud van het lichtere mondgevoel van Valpolicella.
De aanwezigheid van restsuiker in de schil van Amarone Valpolicella maakt de extractie mogelijk van de kenmerken die typisch zijn voor Amarone: aroma's van gedroogd fruit, alcohol en structuur.
Le Ragose – Valpolicella Classico – 2020
Proefnotitie
Deze jonge wijn kun je het beste binnen een - twee jaar drinken om de geur en levendigheid ervan ten volle te kunnen waarderen. Briljant robijnrood met een frisse kersengeur.