Loading the content...
Navigation
Account

De Trafford – Chenin Blanc (magnum) – 2018

‹Terug naar de vorige pagina
Beschrijving

Beschrijving

Wijnbereiding: Na de handmatige oogst worden de druiven licht gekneusd, hierna vindt een korte maceratie van 2 uur plaats. De wijn vergist met natuurlijke gisten in verschillende Franse eiken houten vaten van 225, 400 en 700 liter waarvan 10% jaarlijks vernieuwd wordt. Een deel van de wijn ondergaat een malolactische gisting waarbij het harde appelzuur wordt omgezet in het zachtere melkzuur.

Producent & gebied:  In het rustige gebied boven Stellenbosch (richting Somerset-West) Zuid-Afrika, begonnen architect David Trafford en zijn vrouw Rita in 1992 met De Trafford Wines. Ze wilden rode wijnen maken die uniek zijn en lang meegaan, zonder te veel te veranderen tijdens het proces.

Hun wijngaarden zijn klein, slechts 5 hectare groot, en liggen hoog tussen de bergen. Daar groeien druiven zoals syrah, cabernet sauvignon en merlot. Ze halen ook druiven van andere wijngaarden in de buurt.

David houdt van natuurlijke wijnbereiding, hij gebruikt geen kunstmatige gist om de fermentatie te starten en vermijdt chemicaliën. In plaats daarvan vertrouwt hij op de natuur en helpt hij met natuurlijke methoden, zoals het inzetten van beestjes tegen insecten.

Ze maken elk jaar maar een kleine hoeveelheid wijn, zo’n 3500 dozen. Alles wordt met de hand gedaan, van het kiezen van de druiven tot het bottelen. Zo weten ze zeker dat elke fles met veel zorg is gemaakt.

Het resultaat zijn wijnen zoals de De Trafford Syrah 393 en De Trafford Elevation 393, die bekend staan om hun kwaliteit en smaak. De naam van deze wijnen verwijst naar de hoogte van de wijngaard en laat zien hoe toegewijd de familie Trafford is aan het maken van goede wijn.

Wijn & Spijs: Bij rijke visgerechten, schaaldieren, blank vlees en gevogelte, risotto’s, pasta’s met romige sauzen,  groentegerechten en milde romige kazen.

Overige informatie: Elk jaar kiezen ze een kunstwerk van Rita Trafford uit, dit kunstwerk wordt dan het etiket voor de chenin blanc. Er is geen specifiek verband tussen het kunstwerk en het specifieke oogstjaar, gewoon twee jaarlijkse projecten die elkaar op een speelse wijze jaarlijks ontmoeten.

PDF Wijnbeschrijving De Trafford Chenin Blanc

Terug naar boven