Botanica – Cabernet Franc – 2021
Proefnotitie
Een elegante, volle rode wijn met smaken van donker fruit gecombineerd met hartige, aardse ondertonen. Heldere zuren en stevige tannines maken dit een veelzijdige voedselwijn.
De druiven werden ontsteeld, gekneusd en gefermenteerd in open top fermentatietanks, met punch downs die tweemaal per dag worden uitgevoerd. De wijn werd voorzichtig geperst en in het vat gepompt voor malolactisch fermentatie. Het werd 11 maanden gerijpt in 2e, 3e en 4e vulling 300L Franse eiken vaten.
Botanica – Chenin Blanc – 2021
Proefnotitie
Complex en elegant, met lagen van pure, geconcentreerde peer-, citrus- en steenfruitaroma's, verrukkelijke zuren en een pittige, minerale kern.
De druiven voor deze wijn werden met de hand geoogst bij optimale rijpheid, met de hand gesorteerd, gekneusd en ontsteeld. Het sap werd onmiddellijk geperst en koud bezonken gedurende 2 dagen bij 10°C. De helft werd spontaan gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en de andere helft werd spontaan gefermenteerd in 4th fill 400 liter Franse eiken vaten. Na de fermentatie werd de wijn 6 maanden op de fijne droesem in tankvaten bewaard voordat hij werd gemengd en gebotteld. Geen malolactische gisting.