Kloovenburg – Shiraz – 2018
Proefnotitie
De intense robijnrode kleur leidt naar aroma's van intens zwart en rood fruit met hints van viooltjes en peperige tonen gecombineerd met zachte kruiden. De smaak is medium full body met een goede structuur afwerking met zachte en zijdezachte tannines.
Kloovenburg – Shiraz Salt 265gr.
Proefnotitie
Ingrediënten: Zout, shiraz, oregano, rozemarijn, tijm & basilicum.
Algemene Serveersuggesties: Wrijf karbonades, steak, rib, ovengeroosterd lams- en rundvlees in, in gehaktgerechten, zelfgebakken brood & bestrooid met geroosterde groenten. Zout kan in de molen worden gebruikt.
Serveersuggesties: Lekker bij barbecue, worst, kaas & rood vlees. Een uitstekende topping voor hamburgers en hotdogs. De lekkerste boereworsbroodjes waar je van kunt dromen.
Serveersuggesties: Smaaksensatie bij kaas, bijv. Gorgonzola, belegen Cheddar of Brie.
Over salades, als slok met extra vergine olijfolie, als marinade voor vlees of besprenkel over vers fruit, bv. Aardbeien.
Kloovenburg – The Gatekeeper Red – 2021
Karakter: Sappige rode wijn met tonen van rode bessen, framboos en bramen en een hintje eiken. De wijn is soepel, fruitgedreven en doordrinkbaar. Ook lekker om licht gekoeld te serveren.
Kloovenburg – The Gatekeeper White – 2022
Karakter: Vol frisse witte wijn met tonen van rijp geel fruit, peer, perzik, kruisbes, toast en honing. Volle inzet met fruitige tonen van perzik, romig met goede structuur en zachte frisse afdronk.
Kloovenburg – Unwooded Chardonnay – 2021
Proefnotitie
Door de hoge temperaturen een tropische stijl chardonnay. Aroma's van ananas, banaan en tropische smaken, de smaak is fris en romig met een uitgebalanceerde zuurgraad.
Le Château Grange Cochard – Morgon Côte du Py – 2020
Karakter: Krachtige Beaujolais met tonen van zwarte kersen, rood fruit, peper en een hintje aarde. De smaak is rijk met een stevige structuur, goede zuurgraad en rijpe tannines. Deze wijn kan onder goede omstandigheden minimaal nog 10 jaar ouderen.
PDF Wijnbeschrijving Chateau Grange Cochard Morgon Côtes du Py
Le Château Grange Cochard – Morgon Le Plateau – 2020
Karakter: Energierijke rode wijn met tonen van rijp zwart fruit, kersen en zwarte peper. De inzet is krachtig met veel kersensap, kruidigheid en een stevige structuur. De wijn heeft een diepe smaak en lange afdronk. Deze Morgon heeft een goed bewaarpotentieel en kan onder goede omstandigheden minimaal nog 10 jaar ouderen.
PDF Wijnbeschrijving Chateau Grange Cochard Morgon Le Plateau
Le Château Grange Cochard – Morgon Les Charmes – 2019
Karakter: Energierijke rode wijn met tonen van rijp rood fruit en zwarte kersen. De inzet is sappig met een goede fruitstructuur, een hintje aardsheid, fijne zuren en rijpe tannines.
PDF Wijnbeshrijving Chateau Grange Cochard Morgon Les Charmes
Le Ragose – Amarone – 2011
Karakter: Diep donkerrood van kleur, in de neus rijpe zwart fruit, kers, eiken en pure chocolade. Mooie droge gerijpte smaak met tonen van kersen, krenten, vanille en chocolade. Een zeer geconcentreerde wijn waarin het hout mooi is verweven, krachtig maar elegant met een zeer lange finale.
Le Ragose – Amarone Riserva – 2006
Proefnotitie
Intens, buitengewoon krachtig, met zwarte kersenjam, kruiden, hints van kersen in alcohol van geëvolueerde suikers. Dicht en harmonieus, rijk, droog, maar zacht in de mond, met zijdezachte tannines die een lange ontwikkeling in de fles mogelijk maken.
Le Ragose – Ripasso Superiore – 2019
Proefnotitie
De in september-oktober geproduceerde Valpolicella-wijn wordt in januari 15-20 dagen opnieuw gefermenteerd op de droesem van de Amarone met behulp van de ripasso-methode.
De Amarone-moer en -schillen bevatten suikers en hergisting absorbeert ongeveer 10% van Amarone, waardoor de wijn meer aromatische complexiteit krijgt met behoud van het lichtere mondgevoel van Valpolicella.
De aanwezigheid van restsuiker in de schil van Amarone Valpolicella maakt de extractie mogelijk van de kenmerken die typisch zijn voor Amarone: aroma's van gedroogd fruit, alcohol en structuur.
Le Ragose – Valpolicella Classico – 2020
Proefnotitie
Deze jonge wijn kun je het beste binnen een - twee jaar drinken om de geur en levendigheid ervan ten volle te kunnen waarderen. Briljant robijnrood met een frisse kersengeur.